Antena 3 CNN Externe Ultima coridă din Catalonia: Peste 20.000 de oameni au asistat la eveniment

Ultima coridă din Catalonia: Peste 20.000 de oameni au asistat la eveniment

Ultima coridă din Catalonia: Peste 20.000 de oameni au asistat la eveniment
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
26 Sep 2011   •   14:20

Cortina a căzut peste tradiţionalele coride din Catalonia. Cei aproximativ 20.000 de spectatori prezenţi pe arena din Barcelona nu vor uita cu siguranţă momentele trăite duminică seară.

Uriaşa arenă La Monumental din Barcelona a fost neîncăpătoare  pentru cei care au vrut să participe la ultima luptă cu tauri din istoria regiunii.

Organizatorii au ţinut ca la ultima luptă cu tauri din istorie să fie prezenţi cei mai iubiţi trei matadori ai Spaniei. Odată ce toţi cei şase tauri au fost răpuşi, fanii i-au purtat pe braţe pe eroii din arenă. Pentru mulţii dintre cei prezenţi finalul fiestei a adus multă tristeţe.



Evenimentul nu a fost lipsit însă de incidente. Încăierări violente au avut loc între fanii luptelor cu tauri şi activiştii pentru drepturile animalelor. Ciocnirile au avut loc în apropierea arenei din Barcelona, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină pentru a calma atmosfera.

Biletele pentru ultima reprezentaţie cu tauri s-au epuizat în timp record, astfel că pe piaţa neagră un astfel de tichet ajunsese să coste şi de până la cinci ori mai mult.



Parlamentul catalan a decis interzicerea coridelor după ce peste 180 .000 de oameni au semnat o petiţie în acest sens.

Oprirea luptelor cu tauri este văzută ca o mare victorie de asociaţiile pentru protecţia animalelor, care se luptă de mulţi ani pentru scoaterea lor în afara legii.

 





×
Subiecte în articol: Spania tauri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close