Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Scenariu teribil pentru a doua ţară din UE: "Extrema dreaptă se află la uşa puterii"

Scenariu teribil pentru a doua ţară din UE: "Extrema dreaptă se află la uşa puterii"

Scenariu teribil pentru a doua ţară din UE: "Extrema dreaptă se află la uşa puterii"
de O.P.    |    08 Sep 2014   •   09:26

Marine Le Pen şi extrema dreaptă se află "la uşa puterii" în Franţa, a avertizat duminică Manuel Valls, exprimându-şi public îngrijorarea faţă de un sondaj care o plasează pe preşedinta Frontului Naţional pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale din 2017, relatează AFP.

"Este necesar să acţionăm altfel. Şi să vorbim altfel. Pentru a fi ascultaţi şi auziţi. Ştim care ar fi preţul teribil al eşecului nostru. În Franţa, extrema dreaptă şi Marine Le Pen se află la uşa puterii!", a spus Valls, într-un discurs susţinut la Festa de l'Unità, la Bolgna, în partea central-nordică a Italiei.

"Iar eu, ca om de stânga, nu mă voi putea resemna niciodată cu acest lucru. Fiindcă cei mai slabi vor fi primii care vor suferi. Iar aceasta va fi o lovitură teribilă, poate fatală, dată Europei", a continuat el, la tribună, potrivit traducerii oficiale a discursului său, susţinut în italiană.

Câteva minute mai târziu, în faţa jurnaliştilor care-l întrebau despre scenariul unei eventuale dizolvări a Adunării Naţionale (Parlamentul) în actuala criză politică din Franţa, premierul a îndemnat ca "fiecare să se ridice la înălţimea responsabilităţii" pentru evitarea "unei crize instituţionale".

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close