Antena 3 CNN Timp liber Turism Vezi aici cum arată cea mai izolată insulă din lume

Vezi aici cum arată cea mai izolată insulă din lume

Vezi aici cum arată cea mai izolată insulă din lume
de S.T.    |    27 Aug 2014   •   13:17

Grupul de insule Tristan da Cunha este situat la mii de kilometri distanţă de cel mai apropiat platou continental, fiind înconjurat pe o rază de mii de kilometri de apele oceanului Atlantic.

Potrivit The Huffington Post, distanţa de peste 2.400 kilometri până la cea mai apropiată suprafaţă ce se înalţă peste nivelul oceanului transformă acest loc în cel mai îndepărtat grup de insule locuite de pe planetă.

Şase insule fac parte din acest grup: Tristan Da Cunha (insula principală), Insula Inaccesibilă - pe bună dreptate numită astfel-, Insula Nightingale, Middle, Stoltenhoff şi Gough.



În prezent insula este locuită de aproximativ 275 de persoane, iar accesul noilor rezidenţi este interzis.

O vizită în Tristan da Cunha este un drum lung, dar merită dacă doriţi să aveţi sentimentul izolării complete. Toţi vizitatorii trebuie să primească permisiunea înainte de a se îmbarca pentru această aventură.

Pe insulă de poate ajunge doar de pe mare, vaporul parcurgând în şase zile cei 2.816 kilometri care o despart de Cape Town.



Deşi izolată, insula nu este desprinsă total de lume - există aici televiziune, radio şi un ziar online, mai scrie Huffington Post.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close