Antena 3 CNN High Tech 350.000.000 suferă de această boală şi se răspândeşte uluitor de repede. Psihologii au încremenit

350.000.000 suferă de această boală şi se răspândeşte uluitor de repede. Psihologii au încremenit

350.000.000 suferă de această boală şi se răspândeşte uluitor de repede. Psihologii au încremenit
de O.P.    |    25 Ian 2013   •   08:04

Studiile făcute de psihologi au un rezultat de-a dreptul îngrijorător. Sute de milioane de oameni au început să sufere de această boală în momentul în care revoluţia reţelelor de socializare a explodat.

Dependenţa de Facebook şi internet, în general, este o temă care a fost foarte bine documentată. Psihologii au publicat un studiu ale cărui rezultate sunt uimitoare: cei care sunt dependenţi de Facebook au un comportament asemănător cu persoanele care consumă droguri.

Atunci când aceştia intră pe Facebook, în corpul lor se eliberează o cantitate mare de dopamină, un neurotransmiţător chimic care este asociat cu motivaţia şi răsplata, în creierul uman.

Dopamina este eliberată în cantităţi mari atunci când un subiect întreţine relaţii intime, sau când consumă droguri, iar asupra celor care sunt dependenţi de reţelele de socializare există  aceleaşi efect. 

În China, Taiwan, sau Coreea de Sud, dependenţa de internet este deja acceptată ca un diagnostic, dat de psihologi. Iar în acest an va fi inclus chiar în Manualul de Diagnostic al Bolilor Mentale, sau cum americanii îl numesc: "Biblia Psihologiei".

Dependenţa de Facebook sau de internet, în general, poate avea efecte distrugătoare asupra minţii, dar şi corpului nostru:








×
Subiecte în articol: boli
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close