Antena 3 CNN High Tech Apple şi HTC s-au înţeles pe brevete. Vezi cine plăteşte despăgubiri

Apple şi HTC s-au înţeles pe brevete. Vezi cine plăteşte despăgubiri

Apple şi HTC s-au înţeles pe brevete. Vezi cine plăteşte despăgubiri
de N.B.    |    13 Noi 2012   •   12:35

Apple şi HTC au anunţat că au ajuns la o înţelegere pentru a rezolva disputele pe brevete tehnologice în urma cărora s-au angajat în mai multe procese începând cu luna martie a anului 2010, informează ITProPortal.

Deşi cele două companii nu au anunţat detaliile înţelegerii, au lăsat de înţeles că este vorba de un contract de licenţă încheiat pe 10 ani.

Conform analiştilor, Apple ar putea să câştige în jur de 6-8 dolari la fiecare telefon HTC vândut, adică aproximativ 280 de milioane de dolari anual, luând în considerare media de 30-35 de milioane de telefoane HTC Android vândute într-un an.

Dat fiind faătil că Apple deţine lichidităţi de aproximativ 121 de miliarde de dolari, înţelegerea pentru până la 300 de milioane de dolari pe an cu HTC s-ar putea dovedi irelevantă în peisajul financiar al companiei din Cupertino.

Soluţia găsită de cele două companii este importantă din prisma precedentului pe care îl crează. Apple este implicată în zeci de procese pe bază de brevete tehnologice cu mai multe companii concurente, iar înţelegerea cu HTC ar putea reprezenta un model prin care compania fondată de regretatul Steve Jobs să câştige din vânzările tuturor competitorilor săi.

×
Subiecte în articol: Apple HTC proces telefon vanzari
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close