Antena 3 CNN High Tech Are 100 de ani, dar poate să te facă praf la jocurile pe Nintendo. Cea mai bătrână "gamer-iţă" din lume

Are 100 de ani, dar poate să te facă praf la jocurile pe Nintendo. Cea mai bătrână "gamer-iţă" din lume

Are 100 de ani, dar poate să te facă praf la jocurile pe Nintendo. Cea mai bătrână "gamer-iţă" din lume
Sursa foto: Foto: thesun.co.uk
01 Feb 2012   •   13:59

O bunicuţă din Marea Britanie, care tocmai a împlinit o sută de ani, a dezvăluit neaşteptatul secret care o menţine în formă şi la această vârstă: jocurile video. Femeia, care mărturiseşte că nu se mai poate despărţi de consola ei de jocuri, a fost distinsă de admiratori cu titlul onorific de "cea mai vârstnică jucătoare" din Marea Britanie.

La prima vedere, Kathleen Connell nu ar avea de ce să fie prea veselă. Din cauza unei boli, ea şi-a pierdut ambele picioare şi este ţintuită într-un fotoliu. Şi totuşi, centenara este în plină formă şi spune că se simte mult mai tânără decât este.

Bunicuţa, care preferă să i se spună Kit, spune că-şi datorează vioiciunea micii console de jocuri pe care a primit-o când avea, deja, 96 de ani. Spre surprinderea celor apropiaţi, ea a învăţat rapid cele zece jocuri şi a devenit atât de pasionată, încât consola s-a uzat şi a trebuit să-şi cumpere alta, de pe internet.

Unul din jocuri oferă şi posibilitatea de a calcula "vârsta mintală" a jucătorului, iar Kit este mândră că, după acest criteriu, are doar... 64 de ani. Ea a devenit cea mai entuziastă promotoare a jocurilor şi îi îndeamnă pe toţi, tineri sau bătrâni, să-i urmeze exemplul.

Bunicuţa are, totuşi, înţelepciunea să nu exagereze şi să îmbine jocurile cu odihna, ceea ce este hotărâtă să facă încă mulţi ani de acum încolo

 

×
Subiecte în articol: bunica Marea Britanie jocuri video
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close