Antena 3 CNN High Tech Facebook, folosit de armata israeliană pentru identificarea femeilor care se sustrag serviciului militar

Facebook, folosit de armata israeliană pentru identificarea femeilor care se sustrag serviciului militar

Facebook, folosit de armata israeliană pentru identificarea femeilor care se sustrag serviciului militar
Sursa foto: Foto: tutor2u.net
23 Noi 2010   •   19:23

Reţeaua de socializare Facebook este folosită de armata israeliană pentru a descoperi tinerele femei care se sustrag de la serviciul militar susţinând că sunt evreice practicante, relatează AFP, care citează cotidianul Jerusalem Post.

Armata a demascat până acum 1.000 de femei cu ajutorul Facebook. Acestea au minţit pentru a nu efectua stagiul militar, a declarat un oficial militar de rang înalt pentru cotidianul citat.

Una dintre tinere a fost identificată după ce şi-a postat o fotografie dintr-un restaurant unde nu se servea mâncare cuşer, mai precis nu respecta regulile alimentare foarte stricte ale iudaismului. Alte femei au căzut în capcana unor soldaţi şi au acceptat invitaţiile acestora vineri seara, când începe sabatul, a spus oficialul militar.

Israelienii care au împlinit 18 ani sunt obligaţi să efectueze serviciul militar - trei ani pentru tineri şi doi pentru tinere. Sunt scutite de stagiul militar femeile care semnează o declaraţie conform căreia pot mânca doar hrană cuşer şi nu pot lucra în timpul sabatului (de vineri seara până sâmbătă seara). Armata trebuie să verifice aceste declaraţii în 60 de zile după ce o astfel de declaraţie este semnată.

×
Subiecte în articol: Facebook armata israeliana
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close