Antena 3 CNN High Tech Facebook şi-a lansat propria platformă de mail electronic

Facebook şi-a lansat propria platformă de mail electronic

Facebook şi-a lansat propria platformă de mail electronic
Sursa foto: Foto: engadget.com
15 Noi 2010   •   21:30

Preşedintele site-ului de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a anunţat, luni, o noua platforma de comunicare prin mail electronic. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă transmise live pe internet.

Noul serviciu va fi definit de trei aspecte principale: integrare, arhivă unificată şi filtrare anti-spam pe baza listei de preţuri. Astfel, proiectul va integra o adresă de email de tipul [email protected], mesageria internă şi chat-ul intern al retelei Facebook.

În acelaşi timp, noul centru de comunicare va menţine un istoric al tuturor interacţiunilor dintre utilizatori, toata comunicarea fiind prezentată cronologic, fie că este vorba despre emailuri, mesaje personale sau chat.

Noul proiect include şi filtrarea mesajele nedorite pe baza listei de prieteni pe care utilizatorul îi are pe reţeaua de socializare. Sistemul va folosi două foldere, "Principal" şi "Altii"; o persoană va putea fi transferată dintr-un folder în altul, în funcţie de importanţa sa în cercul social a utilizatorului.

Sistemul va fi accesibil iniţial pe bază de invitaţie unui grup restrâns de utilizatori, urmând ca în urmatoarele luni să fie făcut disponibil tuturor. 
Mark Zuckerberg a declarat că noua platformă de mesagerie nu va concura cu serviciile tradiţionale, precum cele oferite de Google, Yahoo sau Microsoft. Totuşi, posibiltiatea utilizării în viitor a protocolului IMAP şi disponibilitatea în cadrul serviciului a unei adrese de email @facebook.com pare să spună contrariul. 

Proiectul a angajat cea mai mare echipă de specialişti din istoria Facebook: 15 persoane.

Adresele de email interne ale Facebook vor fi trecute pe domeniul @fb.com, iar adresele @facebook.com vor fi destinate publicului.

Acest nou proiect Facebook reprezintă ca o nouă încercare de a-şi extinde influenţa asupra internetului şi de a-şi mări profiturile într-o zona dominată de Google.



×
Subiecte în articol: Facebook e-mail
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close