Antena 3 CNN High Tech FaceBook şi Twitter, pe cale de a fi interzise în Germania

FaceBook şi Twitter, pe cale de a fi interzise în Germania

FaceBook şi Twitter, pe cale de a fi interzise în Germania
Sursa foto: papatoto.com
11 Noi 2010   •   16:50

Din ce în ce mai multe companii din Germania interzic accesul la reţelele sociale, din cauza temerilor legate de spionajul corporatist, şi în condiţiile în care productivitatea angajaţilor este în scădere. Mai mult, potrivit unor surse, chiar cancelarul Angela Merkel intenţionează să promoveze o lege prin care companiile de resurse umane nu ar mai avea acces la reţelele sociale precum FaceBook, atunci când recrutează personal.

Volkswagen, Porsche, Commerzbank sunt doar câteva dintre companiile mari care interzic accesul angajaţilor la Twitter şi FaceBook, potrivit publicaţiei Wirtschaftswoche, citată de www.gev.com. În plus, E.On şi Linde intenţionează să interzică YouTube. Principala temere e legată de spionajul corporatist.

Este o frică justificabilă, susţine o firmă producătoare de programe antivirus, care a precizat că “reţelele sociale sunt unele dintre cele mai vulnerabile site-uri web şi pot infecta cu uşurinţă computerele sau companiile”.

Şefii au şi alte temeri: productivitatea angajaţilor. Mai mult de o treime din totalul angajaţilor din Germania au recunoscut că folosesc reţele sociale la muncă, din motive personale.

×
Subiecte în articol: Germania Angela Merkel
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close