Antena 3 CNN High Tech Franţa urmează exemplul Germaniei şi avertizează împotriva folosirii Internet Explorer

Franţa urmează exemplul Germaniei şi avertizează împotriva folosirii Internet Explorer

Franţa urmează exemplul Germaniei şi avertizează împotriva folosirii Internet Explorer
18 Ian 2010   •   20:45

După un anunţ similar făcut de Germania, şi Franţa îşi avertizează acum utilizatorii de Internet să găsească o alternativă mai sigură a programului Microsoft Internet Explorer, relatează BBC.

Certa, o agenţie guvernamentală franceză care monitorizează atacurile cibernetice, a lansat avertizări cu privire la utilizarea tuturor versiunilor web browser-ului Internet Explorer. Germania şi-a avertizat vineri utilizatorii după publicarea online a unui cod corupt utilizat într-un atac asupra Google.

Însă Microsoft a declarat pentru BBC că IE8 este ?cel mai sigur browser de pe piaţă?, iar oamenii ar trebui să îşi facă upgrade.

Cliff Evans, şeful departamentului de securitate de la Microsoft, a precizat însă că ?riscul este minim?, doar IE6 fiind ţinta unui astfel de atac. Pentru ca un utilizator de Internet să fie afectat el ar trebui să folosească IE6 şi să intre pe un site corupt, a explicat el.

?Sunt foarte puţini astfel de utilizatori?, a declarat el pentru BBC. Totuşi, dacă s-ar întâmpla un astfel de atac, un computer ar putea fi infectat cu un virus de tip ?Troian?, permiţându-i unui hacker să preia controlul calculatorului şi să fure informaţii.

Deşi vulnerablitatea a fost până acum exploatată doar în cazul IE6, cercetătorii în domeniul securităţii au avertizat că acest lucru se va schimba în curând. ?Chiar cei de la Microsoft admit că există o vulnerabilitate, chiar şi în cazul IE8?, a declarat Graham Cluley, de la firma de securitate Sophos.

Cluley a precizat că, deoarece detaliile vulnerabilităţii nu au fost publicate onlie, hackerii ar putea schimba curând codul pentru a ataca şi celelalte versiuni ale browserului.

El i-a avertizat pe utilizatorii de net să nu intre pe link-uri din mail-urile nesolicitate şi i-a sfătuit pe toţi utilizatorii să-şi instaleze ultimele versiuni ale browser-ului pe care-l folosesc, indiferent care ar fi acela.

Sfatul vine după descoperirea unor atacuri ?sofisticate? asupra Google care au exploatat vulnerabilitatea amintită. Google a declarat săptămâna trecută că s-a confruntat cu un atac asupra corporaţiei, care a avut ca ţintă conturile de e-mail ale unor activişti ale drepturilor omului. În urma atacului Google a anunţat că s-ar putea retrage din China, după ce a dezvăluit că sursa acestuia provine din această ţară.

În urma acestei ştiri, Biroul german pentru Securitatea Tehnologiei Informaţiei a lansat un avertisment care vizează toate versiunile de Internet Explorer, şi le-a recomandat utilizatorilor să folosească Mozilla Firefox sau Google Chrome.

Agenţia franceză Certa lansează acum un avertisment asemănător. ?Certa recomandă utilizarea unui browser alternativ?, a precizat agenţia.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: internet explorer Franta
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close