Antena 3 CNN High Tech România, ţinta preferată a hackerilor. Ţara noastră, printre cele mai vulnerabile state la atacuri informatice

România, ţinta preferată a hackerilor. Ţara noastră, printre cele mai vulnerabile state la atacuri informatice

România, ţinta preferată a hackerilor. Ţara noastră, printre cele mai vulnerabile state la atacuri informatice
Sursa foto: Foto: printerinkcartridgesblog.printcountry.com
30 Ian 2012   •   12:19

Un studiu realizat de institutul Security and Defence Agenda (SDA) de la Bruxelles şi prezentat de Financial Times arată că România este una dintre cele mai vulnerabile state la atacuri informatice.

Atât sectorul public cât şi cel privat din ţara noastră nu utilizează sisteme şi proceduri de protecţie adecvate. Alături de România, pe lista statelor vulnerabile se numără Brazilia, India şi Mexic.

La polul opus se află Israelul, Finlanda şi Suedia, state care sunt considerate cele mai sigure la acest capitol.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unor "teste de stres" efectuate în 23 de ţări conform unei metodologii elaborate de Robert Lentz, fost specialist în securitate informatică la Departamentul Apărării din SUA.

Gradul de siguranţă şi rezistenţă la atacuri informatice a fost analizat cu ajutorul a opt "înalţi oficiali din domeniul securităţii" din cadrul NATO şi Comisiei Europene

Specialiştii au analizat instrumentele şi sistemele de apărare informatică din sectorul public şi din principalele sectoare industriale, precum şi calitatea comunicării informatice şi schimbului de date dintre sectorul public şi cel privat.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close