Antena 3 CNN Life Știinţă Teoria lansată acum de oamenii de ştiinţă care schimbă tot ce se credea până acum despre apariţia vieţii

Teoria lansată acum de oamenii de ştiinţă care schimbă tot ce se credea până acum despre apariţia vieţii

Teoria lansată acum de oamenii de ştiinţă care schimbă tot ce se credea până acum despre apariţia vieţii
de O.P.    |    12 Noi 2013   •   10:16

Biblia, Coranul sau chiar mitologia greacă au susţinut de mii de ani că viaţa pe Pământ a început din "lut". La această concluzie au ajuns acum şi cercetătorii, care în ultimele descoperiri, au prezentat ideea conform căreia "ţărâna" ar fi leagănul vieţii, locul din care a început să se formeze ADN-ul, scrie Daily Mail.

Această teorie este radicală faţă de tot ce se susţinea până acum despre aparţia vieţii. "Big-Bangul pare să nu mai stea în picioare în faţa ultimelor date pe care le-am cules, dar mai este cale lungă până în momentul în care vom schimba teoriile care au susţinut până în prezent evoluţionismul", spun cercetătorii care au lansat această teorie.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell din New York cred acum că solul, care este o combinaţie de minereuri, ar fi funcţionat ca un burete care a absorbit toate chimicalele şi moleculele, de-a lungul a miliarde de ani.



Recenta teorie a cercetătorilor a fost publicată în revista Scientific Reports, iar reprezentanţii bisericilor au îmbrăţişat ideea lansată de oamenii de ştiinţă: "Este un pas înainte, care îi duce pe evoluţionişti în braţele creaţionismului", spun aceştia.

Biblia,Coranul, mitologia greacă, dar şi legendele asiatice şi egiptene susţin că oamenii au fost creaţi din bulgări de "tină", apoi modelaţi sub forma unor statui de lut şi, în cele din urmă, însufleţiţi de Dumnezeu, Allah sau un zeu suprem.

De altfel, în Vechiul Testament, în Geneza la Capitolul 2:7 există un verset care susţine acest lucru: "Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul s-a făcut astfel un suflet viu".

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close