Antena 3 CNN High Tech Telefonul mobil FĂRĂ baterie. Se încarcă la lumină şi poate revoluţia industria tehnologică

Telefonul mobil FĂRĂ baterie. Se încarcă la lumină şi poate revoluţia industria tehnologică

Telefonul mobil FĂRĂ baterie. Se încarcă la lumină şi poate revoluţia industria tehnologică
de O.P.    |    26 Feb 2013   •   12:26

Compania franceză Wysips a prezentat la Mobile World Congress, în desfăşurare la Barcelona, o folie transparentă care permite încărcarea smartphone-urilor folosind lumina, la un preţ de doar 1 euro, potrivit AFP.

Investitorii Wysips speră ca primele telefoane echipate cu folia fotovoltaică, integrată în ecrane, să ajungă în magazine până la sfârşitul anului. Directorul general al Wysips, Ludovic Deblois, a prezentat la salonul de la Barcelona un smartphone echipat cu o astfel de folie. Imediat după expunerea la o sursă de lumină, bateria smartphone-ului a început să se încarce.

"Cu 10 minute la soare veţi putea comunica 2 minute. Pentru a reîncărca complet, va fi necesară o expunere de 6 ore, astfel că tehnologia noastră nu este neapărat pentru o reîncărcare completă, ci mai degrabă pentru a asigura energia necesară anumitor aplicaţii. De exemplu, dacă trebuie să daţi un telefon de urgenţă", a spus el.

De asemenea, tehnologia poate salva utilizatorii de smartphone-uri şi când acestea se descarcă în momente în care sunt necesare pentru a face plăţi. În regiuni ale lumii aflate încă în dezvoltare, folia fotovoltaică ar putea avea un impact şi mai mare, a afirmat Deblois.

"Africa ne interesează ca piaţă, deoarece sunt peste 500 de milioane de persoane cu telefoane mobile, dar continentul este electrificat doar în proporţie de 40%", a declarat el.

Wysips intenţionează să licenţieze tehnologia producătorilor de telefoane mobile, care vor decide costul care va fi transferat clienţilor prin preţul final.

Costul foliei este, însă, de numai 1 euro pe bucată, a precizat Deblois.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close