Antena 3 CNN High Tech Winamp va deveni ISTORIE. Programul folosit de milioane de oameni dispare de pe piaţă

Winamp va deveni ISTORIE. Programul folosit de milioane de oameni dispare de pe piaţă

Winamp va deveni ISTORIE. Programul folosit de milioane de oameni dispare de pe piaţă
de M.C.    |    20 Noi 2013   •   23:40

Spre finalul anilor '90 şi o bună parte din anii 2000, pentru mulţi posesori de PC-uri, ascultarea fişierelor MP3 a fost sinonimă cu Winamp.


Playerul pentru fişiere audio şi, mai târziu video, a tronat pentru mult timp în milioane de calculatoare. Nullsoft, creatorii Winamp, au vândul programul către AOL, pentru o sumă consistentă, respectiv 80 de milioane de dolari. Iar de acolo a început declinul.

Vremurile s-au schimbat, iar muzica online a luat locul fişierelor de pe hard disk. Emblematica frază "Winamp, it really whips the llama's ass", pe care toţi o auzeam când instalam Winamp, este pe cale să devină istorie, anunţă techcrunch.com.
 
AOL, deşi a scos versiuni noi de Winamp, chiar şi pentru Android sau Mac, nu a reuşit să dea o direcţie clară produsului. Şi, inevitabilul se va produce în viitorul imediat apropiat. Pe 20 decembrie site-ul Winamp se va închide, iar programul nu va mai fi disponibil pentru download. Foştii angajaţi ai Nullsoft consideră că vina pentru situaţia în care s-a ajuns aparţine exclusiv lui AOL, care a luat decizii proaste de management. 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close