Antena 3 CNN Actualitate Cultură Singurul muzeu din România care îţi permite să...atingi arta. Program special pentru persoanele cu dizabilităţi

Singurul muzeu din România care îţi permite să...atingi arta. Program special pentru persoanele cu dizabilităţi

Singurul muzeu din România care îţi permite să...atingi arta. Program special pentru persoanele cu dizabilităţi
Sursa foto: Foto: www.thisiscolossal.com
23 Mai 2013   •   12:52
Galeria de Artă Europeană a Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR) din Capitală va fi accesibilă persoanelor cu dizabilităţi de vedere, auz şi vorbire, prin intermediul programului "ARTouch/ Atinge arta".

ARTouch/ Atinge arta este un proiect conceput pentru a răspunde nevoilor persoanelor cu dizabilităţi de vedere şi de auz, prin utilizarea sinestezică a tuturor simţurilor.

În cadrul proiectului vor fi realizate copii, replici şi cataloage tactile, truse demonstrative multisenzoriale şi aplicaţii multimedia şi de realitate augmentată de ultimă generaţie, care au rolul de a facilita accesul la poveştile de dincolo de imagine.

Printre serviciile complementare se numără şi tururi ghidate şi ateliere concepute special pentru aceste categorii de public.

Proiectul se derulează în perioada mai 2013 - aprilie 2014.

"Sperăm ca prin acest proiect să putem evoca, să putem face tangibilă o realitate artistică bogată, sensibilă, la care mulţi nu au altfel acces. Este vorba de un acces mediat, în care, în primul rând noi, ca mediatori, trebuie să învăţăm să descriem convingător, să spunem poveşti, să ne dezvoltăm un nou vocabular, sensibil la miile de nuanţe intermediare - ale cuvintelor, sunetelor, mişcărilor. Un plus de inteligenţă emoţională care nu poate decât să ne îmbogăţească pe toţi, transformându-ne în beneficiari", spune Codruţa Cruceanu, coordonator de proiect, potrivit Mediafax.

 

×
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close