Antena 3 CNN Timp liber Film Jackie Stewart, Pele şi Muhammad Ali, protagoniştii unor filme documentare la Cannes

Jackie Stewart, Pele şi Muhammad Ali, protagoniştii unor filme documentare la Cannes

Jackie Stewart, Pele şi Muhammad Ali, protagoniştii unor filme documentare la Cannes
de M.T.    |    23 Mai 2013   •   23:17

Documentarele având ca subiect sportul şi printre protagonişti figuri legendare precum Jackie Stewart, Pele şi Muhammad Ali se numără printre atracţiile Festivalului de Film de la Cannes, notează Reuters.

În producţia "Weekend-ul unui campion", celebrul regizor Roman Polanski îl urmăreşte pe Jackie Stewart, unul dintre bunii săi prieteni, în timpul pregătirilor pentru Marele Premiu al Principatului Monaco din 1971, o perioadă în care piloţii de Formula 1 erau mult mai expuşi riscurilor decât în prezent.

Polanski a precizat că a uitat de film, care a putut fi urmărit la festivalul de la Berlin din 1972, dar niciodată lansat oficial, până în momentul în care a fost sunat de laboratorul în care era păstrat.

Regizorul franco-polonez a decis să refacă filmul şi să-i adauge o secvenţă cu el şi Stewart reuniţi după 40 de ani şi vorbind despre felul în care Formula 1 s-a schimbat de-a lungul acestor decenii.

Jackie Stewart, acum în vârstă de 73 de ani, a cucerit trei titluri de campion mondial în Formula 1.

O altă producţie aşteptată de public este "Cea mai mare luptă a lui Muhammad Ali”, regizată de britanicul Stephen Frears şi care are ca subiect procesul în care a fost implicat fostul campion mondial al greilor în urma refuzului său de a lupta în Războiul din Vietnam.

Ali refuzat să fie încorporat în armata americană în 1967, din cauza convingerilor sale religioase şi a faptului că se opunea războiului. Din acest motiv, i s-a retras titlul mondial de la categoria grea şi dreptul de a boxa timp de patru ani.

În cele din urmă, probabil cel mai cunoscut pugilist din toate timpurile a câştigat apelul de la Curtea Supremă.

În documentarul dedicat lui Ali apar Christopher Plummer şi Danny Glover, nu însă şi fostul boxer, acum în vârstă de 71 de ani şi bolnav de Parkinson, el fiind prezentat doar în imagini de arhivă.

Frears a declarat că a dorit să facă acest film după ce a aflat cât de rău a fost tratat Ali în acea perioadă şi a adăugat că a primit aprobarea fostului campion mondial.

La Cannes este prezent şi Pele (72 de ani), starul fotbalului brazilian promovând un film dedicat vieţii lui care a fost realizat de Brian Grazer, regizorul marilor succese "Apollo 13" şi "A Beautiful Mind".

"Pele" urmăreşte ascensiunea fostului fotbalist de la o copilărie dificilă până la primul titlu de campion mondial, obţinut în 1958, în Suedia, pelicula având lansarea oficială anul viitor, atunci când Brazilia va găzdui Cupa Mondială.

×
Subiecte în articol: Pele Roman Polanski
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close