Antena 3 CNN Life Lucrurile din casa ta care te seacă de energie

Lucrurile din casa ta care te seacă de energie

Lucrurile din casa ta care te seacă de energie
Sursa foto: foto: Pixabay.com
15 Mai 2018   •   20:31

Orice persoană are dreptul să lenevească pe canapea uneori, însă atunci când devine un obicei zilnic, acest lucru poate reprezenta o problemă. Dacă vă simţiţi permanent letargic sau neproductiv, iată câteva dintre lucrurile despre care se ştie că vă fură energia.

1. Dezordinea de pe biroul tău. Dacă renunţi în mod constant la planurile tale, biroul tău dezorganizat ar putea fi de vină, scrie Adevărul.

Potrivit unei cercetări realizate de Universitatea Princeton, dezordinea vizuală concurează cu abilitatea de concentrare a creierului tău şi îţi oboseşte funcţiile cognitive, dându-ţi o stare de epuizare fizică şi mentală, potrivit elledecor.com.

2. Pereţii albaştri. Din acelaşi motiv pentru care e indicat să-ţi vopseşti dormitorul în albastru, nu este recomandat să văruieşti şi restul casei în această culoare, în special încăperea în care lucrezi. Un studiu realizat de Trevelodge a descoperit că pereţii albaştri ajută la încetinirea ritmul cardiac, la reducerea teniunii arteriale şi îţi dău o stare de somnolenţă.

3. Temperatura camerei. Deşi majoritatea am trăit cu impresia că o încăpere călduroasă ne provoacă o stare de moleşeală, studiile arată că temperatura optimă pentru somn este, de fapt, destul de scăzută, respectiv între 15 şi 20° Celsius. Prin urmare, dacă îţi păstrezi camera răcoroasă, s-ar putea să fii tentat să tragi un pui de somn în timpul zilei, în loc să te ocupi de lucrurile pe care le ai de făcut.

 

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close