Antena 3 CNN Life Parul tau nu e sanatos? Solutia este chiar in farfuria ta! Ce sa mananci ca sa-l faci sa arate superb

Parul tau nu e sanatos? Solutia este chiar in farfuria ta! Ce sa mananci ca sa-l faci sa arate superb

Parul tau nu e sanatos? Solutia este chiar in farfuria ta! Ce sa mananci ca sa-l faci sa arate superb
de O.P.    |    06 Aug 2014   •   13:15
Parul iti mai des prost decat bine. Problema s-a putea sa nu derive din produsele de ingrijire pe care le folosesti, ci din ceea ce-ti pui in farfurie, zilnic, ca sa mananci!

Dincolo de factori care tin de genetica si de cosmeticele de ingrijire a parului, ceea ce mancam in fiecare zi ne influenteaza, in bine sau in rau, conditia podoabei capilare si caderea parului.

Spre exemplu, o deficienta de vitamina B poate fi dezvaluite de un par lipsit de vlaga, vesnic lipit de cap si niciodata stralucitor, a explicat Neil Sadick, profesor in dermatologie clinica la Weill Cornell Medical College din New York.

O deficienta de vitamina C face parul casant, motiv pentru care te vei trezi cu o multime de fire rupte atat la pieptanare, cat si la simpla trecere a mainii prin par.

Lipsa proteinelor si prea putine grasimi esentiale in alimentatie sunt asociate cu parul uscat.

Asadar, cheia este varietatea in alimentatie si alegerile corecte pentru a avea si o podoaba capilara sanatoasa. Dar care sunt alimentele cele mai bune pentru sanatatea fizica, dar si parului tau?

Scoicile – contin mult zinc, un mineral care protejeaza impotriva caderii parului.

Berea – spuma bauturii ascunde o doza sanatoasa de silicon, un element natural, de fapt, care intareste si ingroasa firele de par.

Capsunile – contin multa vitamina C care ajuta la secretia naturala a scalpului, protejand astfel pielea capului, si care face parul stralucitor.


Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Pensionarii români pot primi o parte din bani pe cardul de energie
x close