Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă A fost identificat evenimentul şocant care a dezlănţuit epidemia cu Ebola. De la ce a început totul

A fost identificat evenimentul şocant care a dezlănţuit epidemia cu Ebola. De la ce a început totul

A fost identificat evenimentul şocant care a dezlănţuit epidemia cu Ebola. De la ce a început totul
de O.P.    |    02 Sep 2014   •   08:59

Epidemia de febră hemoragică Ebola cu care se confruntă mai multe ţări din vestul Africii şi care a ucis până acum peste 1.500 de oameni a fost favorizată o înmormântare, spun oamenii de ştiinţă. Înmormântarea unui vraci din Sierra Leone, la care 14 femei au fost infectate cu virusul Ebola, a fost „acceleratorul” care a determinat răspândirea rapidă a maladiei.

Experţii spun că situaţia este comparabilă cu ceea ce s-a petrecut în cazul epidemiei de SARS din 2003: La un hotel din Hong Kong, un medic din China care suferea de SARS a infectat alţi 9 clienţi ai hotelului, iar aceştia au răspândit virusul în oraş şi în alte ţări, precum Canada şi Vietnam. 

În cazul actualei epidemii de Ebola, epidemia a avut ca “accelerator” înmormântarea unui vraci din Sierra Leone, ce suferea de o boală misterioasă, ce s-a dovedit apoi a fi Ebola, scrie descopera.ro.

Funeraliile au avut loc la jumătatea lunii mai a acestui an,în Koindu (din Sierra Leone), o comunitate umană de lucrători în minele de diamante, aflată în apropiere de Guéckédou, localitatea din ţara vecină, Guinea, unde se crede că ar fi apărut primele cazuri, în luna decembrie a anului trecut.

×
Subiecte în articol: Ebola epidemie ebola
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close