Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă în organismul tău când consumi fast food. Cercetătorii sunt ÎNGRIJORAŢI. Iată rezultatele unui studiu

Ce se întâmplă în organismul tău când consumi fast food. Cercetătorii sunt ÎNGRIJORAŢI. Iată rezultatele unui studiu

Ce se întâmplă în organismul tău când consumi fast food. Cercetătorii sunt ÎNGRIJORAŢI. Iată rezultatele unui studiu
de O.P.    |    29 Aug 2014   •   10:33

Un studiu pe animale arată că junk food nu numai că îngraşă, dar suprimă şi dorinţa de a mânca echilibrat, ducînd la instalarea unui cerc vicios al alimentaţiei nesănătoase.

Descoperirile ar putea explica modul în care consumul excesiv de alimente nesănătoase poate schimba, în timp, comportamentul unei persoane, slăbind capacitatea de auto-control şi ducând la mâncatul în exces şi la obezitate, scrie descoperă.ro.

Cercetătorii de la University of New South Wales, Australia, au dat unor şobolani masculi apă îndulcită cu zahăr şi i-au antrenat să asociaze câte un sunet diferit cu câte una dintre cele două arome (struguri sau cireşe).

Şobolanii crescuţi cu o alimentaţie echilibrată încetau, la un moment dat, să mai răspundă la indiciile legate de o anumită aromă a apei îndulcite, după ce consumaseră o anumită cantitate din ea. Acest mecanism înnăscut , foarte răspândit la animale, le protejează împotriva supraalimentării şi le ajută să-şi menţină o alimentaţie echilibrată, sănătoasă. 

Ulterior, şobolanii au fost trecuţi la o alimentaţie tip junk food, similară celei consumate de oameni în restaurantele fast food. Zilnic, li se ofereau două tipuri de  mâncăruri sărate (plăcintă, rulouri chinezeşti) şi două dulci (biscuiţi, fursecuri, prăjituri), din care animale puteau mânca atât cât doreau.

După numai două săptămâni, greutatea corporală a şobolanilor crescuse cu 10% , iar comportamentul lor s-a schimbat radical. Au început să nu mai manifeste discernământ în privinţa mâncării şi nu mai erau indiferenţi la sunetul care anunţa prezenţa unui aliment cu care erau prea obişnuiţi.

×
Subiecte în articol: alimentatie
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close