Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Streinu-Cercel: Suspectul de infecție cu Ebola avea doar probleme renale

Streinu-Cercel: Suspectul de infecție cu Ebola avea doar probleme renale

Streinu-Cercel: Suspectul de infecție cu Ebola avea doar probleme renale
de O.P.    |    30 Sep 2014   •   10:12

Bărbatul suspectat la sfârșitul săptămânii trecute că ar fi infectat cu virusul Ebola avea, de fapt, probleme renale, a declarat luni managerul Institutului Național de Boli Infecțioase "Prof. dr. Matei Balș", prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel.

"Totul s-a petrecut în decursul a patru ore și jumătate. A fost o alertă în cursul zilei de vineri după-amiază. S-a ridicat o suspiciune de hiperinfecție la un pacient pe relația Ghana. Pacientul a fost imediat izolat. Nu a stat la noi la spital, doar probele de sânge au fost aduse la Balș. S-a mobilizat echipa de laborator. S-au exclus Malaria și Ebola", a spus profesorul Streinu-Cercel.

El a precizat că bărbatul, care era în țară de 24 de ore, nu era român, ci venea din Ghana și avea o infecție renală.

"Dacă ieșea pozitiv, acesta ar fi fost transferat din unitatea sanitară bucureșteană în care se afla la Matei Balș, unde deja pregătisem tot sistemul de izolare a pacientului", a precizat profesorul Streinu-Cercel.

Epidemia de febră hemoragică Ebola a depășit pragul de 3.000 de decese, virusul omorând aproape jumătate din cele peste 6.500 de persoane infectate, potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății, dat publicității sâmbătă, scrie AFP.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close