Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Surpriză pe piaţa farmaceutică. Medicamentul care combate cancerul în proporţie de 80%

Surpriză pe piaţa farmaceutică. Medicamentul care combate cancerul în proporţie de 80%

Surpriză pe piaţa farmaceutică. Medicamentul care combate cancerul în proporţie de 80%
de O.P.    |    03 Oct 2014   •   08:59

Mai multe medicamente folosite în mod obişnuit pentru tratarea psoriazisului, artritei şi fibrozei ar putea fi eficiente împotriva cancerului la colon, potrivit unui studiu al cercetătorilor australieni, care au descoperit că tratamentul ar putea vindeca 80% dintre tumorile intestinale.

Potrivit dailymail.co.uk, cercetătorii de la Institutul Walter şi Eliza Hall pentru Cercetare Medicală din Melbourne, Australia, au încercat să marcheze şi să descopere modalităţi de localizare a căilor prin care dezvoltarea tumorilor canceroase poate fi oprită.

Experţii au descoperit o astfel de cale, o mutaţie genetică în cazul a 80% dintre tumori, dar accesarea acesteia era dificilă, riscând afectarea celulelor sănătoase. Problema apărută i-a făcut pe medici să apeleze la medicamente folosite împotriva artritrei şi psoriazisului, cunoscute ca inhibitori JAK.

Descoperirea cea mai importantă a arătat că inhibitorii JAK au fost eficienţi asupra a 80% dintre tumorile colonului, care prezintă o anumită mutaţie genetică. Medicii spun că este foarte importantă această descoperire, tocmai pentru că medicamentele afectează exclusiv celulele tumorale, ţesutul sănătos fiind protejat.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close