Antena 3 CNN Life Știinţă Imaginea cu România care a făcut înconjurul lumii: "E o ţară COMPLETĂ"

Imaginea cu România care a făcut înconjurul lumii: "E o ţară COMPLETĂ"

Imaginea cu România care a făcut înconjurul lumii: "E o ţară COMPLETĂ"
Sursa foto: Foto: http://www.esa.int
de O.P.    |    08 Dec 2014   •   10:54

Imaginea săptămânii dată publicității vineri de către Agenția Spațială Europeană (ESA) este dedicată României și poartă numele de "Mozaic Românesc", fiind rezultatul a 15 scanări radar făcute de satelitul Sentinel-1A în lunile octombrie și noiembrie ale acestui an.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Spațiale Române (ROSA), în imaginea satelitară furnizată de către ESA sunt vizibili Munții Carpați și fluviul Dunărea.

Nu în ultimul rând, capitala României, București, poate fi observată în partea sud-estică a țării, ca un grup de reflecții radar luminoase care pornesc din centru și se extind spre exterior, susține ROSA în comunicat.



"România are cea mai mare zonă de păduri virgine din Europa și bogății naturale impresionante. Urși bruni și lupi pot fi întâlniți în zona montană, la poalele munților se află izvoare minerale și termale, cărora li se adaugă varietatea extrem de bogată de păsări, pești, animale și plante din Delta Dunării. ESA amintește, de asemenea, ca Bucureștiul va fi în septembrie 2015 gazda unui curs de Land Training dedicat pregătirii următoarelor generații de oameni de știință din domeniul Observării Pământului", amintește ESA.

Seria de misiuni Sentinel a fost dezvoltată de către ESA cu scopul de a îndeplini nevoile operaționale ale programului Copernicus, cea de-a doua inițiativă spațială emblematică a Uniunii Europene, după sistemul de poziționare Galileo.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close