Antena 3 CNN Life Știinţă Proiect ambițios. China vrea să lanseze un satelit care să lumineze cerul, ca o Lună artificială

Proiect ambițios. China vrea să lanseze un satelit care să lumineze cerul, ca o Lună artificială

Proiect ambițios. China vrea să lanseze un satelit care să lumineze cerul, ca o Lună artificială
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Oct 2018   •   19:47

China doreşte să lanseze în spaţiu, până în 2020, o „Lună artificială” care să reflecte lumina solară spre Pământ în timpul nopţii, în scopul realizării unei economii a consumului de energie electrică pentru iluminatul stradal şi al locuinţelor din oraşul Chengdu.

Acest satelit, echipat cu o peliculă reflectorizantă, va asigura de opt ori mai multă lumină decât Luna pe timpul nopţii pentru oraşul Chengdu, conform publicaţiei China Daily. 

Primul satelit de acest fel, un prototip, urmează să fie trimis în spaţiu, iar în caz de succes va fi urmat de alţi trei sateliţi similari la orizontul anului 2022, conform lui Wu Chunfeng, directorul Tian Fu New Area Science Society, organismul responsabil de acest proiect.

„Luna” artificială, amplasată la 500 de kilometri altitudine, ar putea face inutil iluminatul stradal, ceea ce ar reprezenta o economie de aproximativ 150 de milioane de euro anual pentru municipalitatea din Chengdu (în condiţii de cer senin).
 

×
Subiecte în articol: China satelit Luna
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close