Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă când te abții să strănuți. Nu o să nu mai faci asta niciodată

Ce se întâmplă când te abții să strănuți. Nu o să nu mai faci asta niciodată

Ce se întâmplă când te abții să strănuți. Nu o să nu mai faci asta niciodată
Sursa foto: Foto: freeimages.com/ Sebastian Smit
de M.Z.    |    25 Aug 2017   •   19:04

Strănutul apare din motivul de a elimina diferitele particule și bacterii care au fost stocate în nas sau chiar dincolo de acesta. Datorită strănutului, putem să ne curățăm cavitățile nazale și întregul corp de microorganisme care pot dăuna sănătății noastre. 

Strănutul este unul dintre cele mai puternice reflexe pe care corpul uman le are. Datorită acestuia, putem să suflăm aerul la viteza de 160km/h și la distanță de trei metri. Desigur, întregul proces este controlat de creier, potrivit realitatea.net.

Dar ce se întâmplă atunci când te abții de la strănutat? În primul rând, prin reținerea strănutului, reții bacteriile care au fost stocate în tractul respirator. În plus, presiunea creată trebuie să găsească un loc de evadare. Unul dintre ele este globul ocular și, în cazuri extreme, poate provoca daune. Cu toate acestea, este posibil ca presiunea să-și găsească locul în ureche. Aici daunele pot fi grave, deoarece pot afecta timpanul. Este o parte foarte delicată a corpului și este foarte ușor de avariat, mai ales din interior.

×
Subiecte în articol: stranut
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close