Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic leuştean. Este un remediu eficient într-o multitudine de boli

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic leuştean. Este un remediu eficient într-o multitudine de boli

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic leuştean. Este un remediu eficient într-o multitudine de boli
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    25 Iun 2017   •   18:45

Leușteanul, foarte aromat, cu miros pătrunzător, cu o ușoară nuanță de frunze de schinduf și aflat la îndemână, în grădini și în piețe, nu și-a pierdut aura de plantă medicinală, fiind folosit ca și condiment în diverse preparate.

Planta de leuștean are numeroase proprietăți curative, este un adevărat aliment-medicament, bogat în vitaminele A, B și C, acizi organici, săruri minerale, uleiuri eterice.

Grație proprietăților terapeutice, leușteanul este un excelent remediu pentru prevenirea bolilor respiratorii, endocrine, renale, ale aparatului urinar și pentru întărirea sistemului imunitar.

Este un remediu eficient într-o multitudine de boli precum anorexie, răceală, gripă, dureri de gât și amigdalită. Are efecte antialergice, diminuează inflamația și calmează mâncărimile. Uleiul obținut din leuștean scade tensiunea și stimulează diureza. Ceaiul preparat din semințe de leuștean liniștește rapid durerile de stomac.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: boli condiment aliment tensiune
Parteneri
Mircea Badea, despre femeia căreia îi datorează toată cariera
x close