Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase dezvăluie adevăratul motiv pentru care s-a împuşcat

Adrian Năstase dezvăluie adevăratul motiv pentru care s-a împuşcat

Adrian Năstase dezvăluie adevăratul motiv pentru care s-a împuşcat
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Noi 2012   •   17:28

În încercarea de a scădea zilele cât a stat internat la Spitalul Floreasca din cei doi ani de închisoare cu executare pe care i-a primit, fostul premier Adrian Năstase a fost adus astăzi la  Curtea de Apel Bucureşti, scrie Mediafax.

În faţa procurorilor, Adrian Năstase a declarat că atunci când s-a împuşcat a vrut să ajungă la morgă şi că nu a crezut că "într-o altă lume" va mai încerca să amâne executarea pedepsei la închisoare primită în dosarul "Trofeul calităţii".

De asemenea, Năstase a spus că i se pare jignitoare declaraţia procurorului potrivit căreia poliţiştii care asigurau paza salonului său au fost puşi pentru protejarea sa.

"Mi s-a părut jignitor ce spune domnul procuror. (...)  În realitate eu am vrut să ajung la morgă. Nu am crezut că într-o altă lume voi încerca să mai amân excecutarea pedepsei. (...) Eu reţin această ipoteză, teoria intenţiei indirecte mi se pare greu de acceptat. Ieri s-au făcut cinci luni de când este aşteptată motivarea acestei condamnări pentru care eu sunt aici contestator", a mai spus Adrian Năstase.

Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru  preşedinţie din partea PSD.

În seara aceleiaşi zile, fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, la locuinţa sa din strada Zambaccian.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close