Antena 3 CNN Politică Alegerile de anul viitor vor aduce schimbări importante. Vezi cine se retrage din cursa electorală şi ce candidaţi îşi pregătesc partidele

Alegerile de anul viitor vor aduce schimbări importante. Vezi cine se retrage din cursa electorală şi ce candidaţi îşi pregătesc partidele

Alegerile de anul viitor vor aduce schimbări importante. Vezi cine se retrage din cursa electorală şi ce candidaţi îşi pregătesc partidele
de S.T.    |    07 Iul 2015   •   10:33

Alegerile de anul viitor vor aduce schimbări importante în administraţia locală. Emil Boc, Radu Mazăre, Andrei Chiliman sau Marian Vanghelie sunt câţiva dintre primarii cu mai multe mandate care nu vor mai candida anul viitor.

Problemele cu justiţia, statutul intern al partidelor sau pur şi simplu opţiunea persoanală sunt motivele pentru care nume cu notorietate în administraţia locală nu se vor regăsi în 2016 pe buletinele de vot.

Emil Boc, spre exemplu, nu mai vrea un mandat la Cluj. A anunţat vicepreşedintele PNL, Teodor Athanasiu care spune ca partidul caută deja pe altcineva. Nici Radu Mazăre nu-şi mai doreşte să conducă primăria Constanţa. De fapt, Mazăre vrea să renunţe de tot la politică. PSD îl pregăreşte în locul lui pe Decebal Făgădău.

Social-democraţii caută înlocuitor şi pentru Marian Vanghelie, primarul suspendat al sectorului 5, aflat încă în arest preventiv. Cele mai mari şanse să intre în cursă  le are deputatul Cristian Rizea care se va lupta cel mai probabil cu Ovidiu Raeţchi de la PNL.
 
La rândul lor, liberalii au rămas fără piese grele la sectorul 1 din Capitală şi la Braşov. Andrei Chiliman şi George Scripcaru, primari cu mai multe mandate, ambii acuzaţi de corupţie, nu vor mai putea candida pentru că statutul PNL le interzice. La sectorul 1, PNL ar putea s-o susţină pe Diana Tuşa, actual deputat, iar PSD pe parlamentarul Dan Tudorache.

Ieşenii vor schimba şi primarul şi preşedintele de Consiliu Judeţean, atât Gheorghe Nechita cât şi Cristian Adomniţei fiind acuzaţi de fapte penale.

Sunt însă şi preşedinţi de Consilii Judeţene care nu vor să mai candideze pentru că nu sunt de acord cu noua lege care prevede alegerea indirectă a şefilor de CJ-uri. Un exemplu este Marian Oprişan de la Vrancea.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close