Antena 3 CNN Politică Antonescu: Continui să cred că monarhia constituţională e cea mai convenabilă formă de guvernământ

Antonescu: Continui să cred că monarhia constituţională e cea mai convenabilă formă de guvernământ

Antonescu: Continui să cred că monarhia constituţională e cea mai convenabilă formă de guvernământ
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Oct 2012   •   19:17

Monarhia constituţională este cea mai convenabilă formă de guvernământ pentru o ţară ca România, a declarat, miercuri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, scrie Mediafax.

Întrebat despre faptul că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat de curând că ar susţine revenirea la monarhie, Antonescu a răspuns: "Nu cred că sunt un om care-mi schimb părerile de pe o zi pe alta, mă bucur că numărul nostru creşte".

"Eu am trăit vremuri în 1990 în care erai într-un pericol fizic dacă pomeneai de Rege, dacă vorbeai despre monarhie, dacă încercai să discuţi măcar faptul că ţara asta a avut o istorie înainte de comunişti, că ţara asta a fost violată de regimul instalat de sovietici şi de tot ceea ce a urmat, şi că instalarea unei conduceri, aşezarea ei constituţională trebuie să aibă legitimitate. Dacă am avut curajul să susţin, asemeni altor colegi (...) în 1990, nu am de ce să nu susţin în 2012. Eu personal continui să cred că o monarhie constituţională este categoric forma cea mai convenabilă de guvernământ pentru o ţară ca România şi nu mai aduc acum argumentele, pot să o fac pe larg, cred că se şi cunosc... Nu ştiu dacă va fi posibil acest lucru, dar în ceea ce priveşte convingerea mea, să nu aveţi nicio ezitare", a pus Antonescu.

×
Subiecte în articol: Călin Popescu Tăriceanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close