Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu renunţ la candidatura la prezidenţiale. Exclud o candidatură independentă

Antonescu: Nu renunţ la candidatura la prezidenţiale. Exclud o candidatură independentă

Antonescu: Nu renunţ la candidatura la prezidenţiale. Exclud o candidatură independentă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   15:51

Crin Antonescu nu are de gând să renunţe la candidatura la alegerile prezidenţiale, în ciuda rezultatelor sondajului intern, care a arătat că actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, are potenţialul cel mai bun în perspectiva scrutinului din toamnă.

Sondajul comandat de PNL a fost realizat în perioada 10-17 iulie, iar rezultatele sale au fost prezentate duminică liberalilor.

Astfel, potrivit acestor date, 32% din respondenţi ar vota cu Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 21%, Călin Popescu Tăriceanu - 10%, Mircea Geoană - 6%, Cristian Diaconescu - 6%, Crin Antonescu - 6%, Cătălin Predoiu - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Mihai Răzvan Ungureanu - 1%.

De asemenea, în turul al doilea Ponta ar avea 49%, faţă de 43% Iohannis, restul respondenţilor fiind nehotărâţi.

În acelaşi timp, în turul al doilea Ponta ar obţine 53% într-o confruntare cu Antonescu, pentru care ar vota doar 29%, au mai relatat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, Ponta ar avea 55% în turul al doilea, faţă de 28% Predoiu.

Luni, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente reunite pentru a decide prezidenţiabilul partidului, Antonescu a fost întrebat dacă, în urma rezultatelor sondajului, va renunţa la candidatură.

„Nu!”, a răspuns fostul preşedinte al PNL, care a adăugat că „e un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest”.

„Acum zece zile am propus să trecem la vot fără sondaje, în condiţiile în care nu s-au mai făcut analizele despre care fusese vorba iniţial. Desemnarea unui candidat la Preşedinţie de către un partid este o decizie politică. Ea trebuie formalizată cumva. Ea nu se poate lua în constatarea unor sondaje. Ea pur şi simplu, în baza sondajelor, în baza tuturor factorilor pe care cineva îi poate avea în minte atunci când ia o decizie, trebuie să însemne o decizie luată prin vot de un for al unui partid”, a spus Antonescu.
   
Antonescu a mai arătat că exclude o candidatură independentă a sa la prezidenţiale.

„Nu am vorbit niciodată despre o candidatură a mea dacă partidul desemnează pe altcineva, exclud o candidatură independentă”, a afirmat Crin Antonescu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close