Antena 3 CNN Politică Baconschi: Acea postare de pe blog a fost o greşeală. Am plătit pentru ea

Baconschi: Acea postare de pe blog a fost o greşeală. Am plătit pentru ea

Baconschi: Acea postare de pe blog a fost o greşeală. Am plătit pentru ea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Ian 2012   •   18:20

Teodor Baconschi a declarat, marţi, că postarea de pe blogul său în urma căreia a fost demis din funcţie "a fost o greşeală" şi că a "plătit" pentru ea.

Întrebat de ce respectiva postare, pe care o retrăsese de pe blog luni seară, a reapărut marţi pe site-ul său, Teodor Baconschi a răspuns: "Postarea a fost o greşeală. Am plătit pentru ea".

Teodor Baconschi a fost demis, luni, pentru declaraţiile din acea postare.

În opinia sa, anul care începe va fi crucial pentru România. "Opţiunea e simplă: reformă, responsabilitate, siguranţă sau regres, populism, domnia bâtei. Alegerea o va face însă România vrednică, România care munceşte, România însetată de viitor, nu mahalaua violentă şi ineptă încolonată, ca minerii odinioară, în spatele moştenitorilor Securităţii", scria Baconschi pe blog.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă".

Postarea intitulată "Opoziţia socialistă a trecut în sfârşit la fapte", în care Teodor Baconschi a folosit, în urmă cu o săptămână, exprimarea "mahalaua ineptă" cu referire la protestarii din Piaţa Universităţii, nu se mai regăsea, luni seară, pe blogul acestuia.

Citeşte şi Ministrul demis de la MAE, Teodor Baconschi, a declarat că preşedintele Traian Băsescu nu i-a reproşat absolut nimic şi că dialogul dintre ai a fost unul foarte călduros.

Bilanţul mandatului pe care l-a făcut Baconschi, după demiterea de la MAE.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close