Antena 3 CNN Politică Băsescu: Susţin indexarea pensiilor, mărirea salariilor rezidenţilor, creşterea salariului minim

Băsescu: Susţin indexarea pensiilor, mărirea salariilor rezidenţilor, creşterea salariului minim

Băsescu: Susţin indexarea pensiilor, mărirea salariilor rezidenţilor, creşterea salariului minim
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Noi 2013   •   20:42

Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, dumunică, un susţinător "fără echivoc" a unor măsuri din proiectul de buget al Guvernului, precum indexarea pensiilor cu 3,76 %, mărirea salariilor rezidenţilor şi a celor din educaţie sau mărirea salariului minim.

"Susţin fără rezerve indexarea pensiilor cu 3,76 % şi chiar dacă nu aş susţine-o, este în lege deci trebuie făcută. Susţin acordarea burselor suplimentare, un supliment de bani pentru medicii rezidenţi şi creşterea cu 10% a salariilor pentru cadrele didactice, aşa cum Guvernul şi-a propus. Este un lucru foarte bun creşterea salariului minim de la 800 la 850, iar în etapa a doua de la 850 la 900 de lei", a declarat Traian Băsescu, precizând că această creştere aduce venituri suplimentare în bugetul CAS şi diminează evaziunea fiscală în ceeea ce priveşte salarizarea", a spus Traian Băsescu, duminică seara, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că este "foarte bună" mărirea venitului minim garantat cu 5%.

"De asemenea, a a venit timpul să plătim deciziile judecătoreşti care au titluri executorii pentru tăierile din salarii", a mai declarat şeful statului.

El a adăugat că nu are nicio problemă şi este un susţinător fără rezerve a volumului de co-finaţare pentru fondurile europene şi că este "un mare susţinător al programului pentru autostrăzi".

Declaraţia lui Băsescu vine după ce, vineri, premierul Ponta a arătat că, în lipsa bugetului, nu vor fi majorate salariile profesorilor debutanţi, nu vor fi acordate burse pentru medici rezidenţi, nu va fi majorat salariul minim brut pe economie şi nici venitul minim garantat, nu vor fi onorate titlurile executorii pentru salarii restante câştigate în instanţă de către bugetari, în special de profesori, nu va creşte gradul de cofinanţare a proiectelor europene, nu vor fi începute noi obiective de investiţii, precum autostrada Comarnic-Braşov.

Citiţi şi AVERTISMENTUL lui Băsescu: Dacă nu se renunţă la creşterea accizei la combustibil, voi trimite înapoi bugetul. E foarte posibil să-l atac şi la CC

×
Subiecte în articol: pensii
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close