Antena 3 CNN Politică Călin Popescu Tăriceanu: Crin Antonescu, lovit de autism

Călin Popescu Tăriceanu: Crin Antonescu, lovit de autism

Călin Popescu Tăriceanu: Crin Antonescu, lovit de autism
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Mai 2014   •   11:36

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că demisia lui Klaus Iohannis este recunoaşterea implicită a unui eşec. Poziţiile lui Crin Antonescu de după rezultatele parţiale sunt ale unei persoane care suferă de autism, a mai spus Tăriceanu, precizând că liberalii trebuie să decidă.

"Dincolo de demisia de care spuneaţi, e important ca azi PNL să facă analiza lucidă şi să încerce să asculte în final glasul electoratului, pentru că, aşa cum arată rezultatele, e vorba de o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite luate în ultimul an şi jumătate, decizii succesive", a spus Tăriceanu.

El a arătat că demisia lui Klaus Iohanis trebuie analizată în contextul rezultatelor de la alegerile de duminică. "Este o recunoaştere implicită a unui eşec, este o recunoaştere până la urmă a unei alegeri la care a fost parte, a conducerii PNL, din care face parte", a spus Tăriceanu, precizând că nu este un moment simplu, iar cei care au reşit trebuie să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte.
   
Întrebat dacă se impune un congres extraordinar în partid, Tăriceanu a spus că "pripa strică" şi "graba strică treaba". "Sigur că e nevoie de un congres, dar nu ştiu dacă un congres rapid, ci este nevoie de altceva, să se treacă de la modalitatea în care a fost condus PNL în ultimii ani, la o modalitate de conducere democratică", a spus Tăriceanu.
   
"Va trebui făcută întâi o consultare care să meargă până la baza partidului, care să meargă până la membrii simpli, a militanţilor a celor care au funcţii în administraţia locală. Fără să ascultăm ce vor oamenii, ce simt din teritoriu, de la firul ierbii, cum se spune, riscăm să facem un Congres degeaba", a mai spus Tăriceanu, pledând pentru consultare în partid şi afirmând că până acum deciziile s-au luat de către "cuplul celor doi lideri de la nivelul superior al partidului, şi rezultatele se văd".
   
Despre o conducere interimară, Tăriceanu a spus că Statutul prevede clar cum va fi asigurată conducerea partidului, în cazul demisiei preşedintelui partidului.
   
Întrebat dacă este membru în PNL, Călin Popescu Tăriceanu a spus: "Sunt membru cu acte în regulă, conform Statutului".
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Klaus Iohannis
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close