Antena 3 CNN Politică Cel mai bogat om din Cabinet a primit în 2010 subvenţie de la APIA şi o concesiune. Vezi despre cine este vorba

Cel mai bogat om din Cabinet a primit în 2010 subvenţie de la APIA şi o concesiune. Vezi despre cine este vorba

Cel mai bogat om din Cabinet a primit în 2010 subvenţie de la APIA şi o concesiune. Vezi despre cine este vorba
24 Apr 2012   •   17:55

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Cabinetul Ungureanu, Marin Anton, secretar de stat la Ministerul Mediului, cu o avere estimată de Forbes la aproape 10 milioane de euro, a primit în 2010 subvenţie pentru agricultură în valoare de 31,709 lei, conform celei mai recente declaraţii de avere.

Subvenţia a fost primită, conform documentului publicat pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP), de întreprinderea individuală "Anton D. Marin" deţinută de acesta. Într-o declaraţie de interese din septembrie 2010, Marin Anton preciza că banii, provenind din fonduri europene, au fost primiţi de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) pentru înfiinţarea unei plantaţii de viţă de vie.

Pe de altă parte, tot în 2010, firma Maragro SRL, la care soţia sa era atunci acţionar şi director financiar "patru ore pe zi", a primit în concesiune, pentru 20 de ani, prin atribuire directă de la Administraţia Domeniilor Statului (ADS), un imobil despre care însă titularul declaraţiei nu dă niciun detaliu. Soţia lui Marin Anton a şi împrumutat firma respectivă, tot în 2010, cu aproape 55.000 de lei.

Suprafeţele de teren de milioane de metri pătraţi şi sumele impresionante din conturile secretarului de stat nu au suferit modificări majore din 2010 până în 2011.


×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close