Antena 3 CNN Politică Codrin Ștefănescu, reacție după cererea de revocare a lui Kovesi

Codrin Ștefănescu, reacție după cererea de revocare a lui Kovesi

Codrin Ștefănescu, reacție după cererea de revocare a lui Kovesi
22 Feb 2018   •   22:36

Raportul prezentat joi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este unul "absolut devastator", nu doar pentru procurorul-şef al DNA, ci şi pentru instituţia pe care o patronează, raport care vorbeşte despre "ilegalităţi fără precedent" care se pedepsesc din punct de vedere penal, a declarat pentru AGERPRES secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu.

"Raportul de 36 de pagini, prezentat astăzi de dl Tudorel Toader, este absolut devastator. Devastator nu numai pentru şefa DNA, ci şi pentru instituţia pe care o patronează şi vizavi de sistemul de care noi vorbim atunci când spunem 'statul paralel'. Deci din 36 de pagini, aşa scurt, cum le-a prezentat, a vorbit despre ilegalităţi fără precedent, despre implicarea în dosarele unor procurori, despre lucruri nelegale coordonate de la centru, despre abuz în ceea ce priveşte relaţia cu Parlamentul şi sfidarea Parlamentului, sfidarea Curţii Constituţionale, pur şi simplu dl Tudorel Toader ne-a explicat în acest raport că există un stat în stat care acţionează fără reguli şi fără legi şi care pur şi simplu trebuie reorganizat din temelii", a afirmat Ştefănescu.

Potrivit acestuia, "raportul subliniază, în mod fără echivoc, că s-au încălcat tot ce înseamnă legi în vigoare". "Raportul subliniază că s-a încălcat Constituţia în mod repetat, că a fost un abuz inimaginabil de la un cap la altul în ceea ce s-a numit luarea unor decizii, că aceste operaţiuni privind fabricarea unor dosare false de delatori profesionişti, despre cum sunt constrânşi şi şantajaţi, erau chestiuni cunoscute. Am înţeles din acest raport că toată această grupare este organizată pe fundamente care nu au nicio legătură cu statul de drept. Putem vorbi despre ilegalităţi care se pedepsesc din punct de vedere penal, prin ceea ce dl. Tudorel Toader ne-a citit. Este atât de cutremurător acest raport, încât cu siguranţă nu că mai ţine cont sau nu Klaus Iohannis, dar clasa politică şi Parlamentul cu siguranţă vor lua în seamă fiecare cuvânt", a afirmat Codrin Ştefănescu.

În opinia social-democratului, declaraţia Administraţiei Prezidenţiale referitoare la raport "nu reprezintă altceva decât o încercare de a câştiga timp, un fel de temporizare după citirea acestui raport". "Cu siguranţă, specialiştii se vor uita cu atenţie la întreaga analiză făcută de Tudorel Toader şi vor analiza şi cât de gravă şi de nefirească, anormală şi ilegală este situaţia", a adăugat Codrin Ştefănescu.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close