Antena 3 CNN Politică Corlăţean, la preluarea mandatului Ministerului de Justiţie: Obiectivele fixate sunt ale României, nu ale unui partid politic

Corlăţean, la preluarea mandatului Ministerului de Justiţie: Obiectivele fixate sunt ale României, nu ale unui partid politic

Corlăţean, la preluarea mandatului Ministerului de Justiţie: Obiectivele fixate sunt ale României, nu ale unui partid politic
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Mai 2012   •   11:25

Senatorul PSD Titus Corlăţean a preluat marţi, oficial, mandatul de ministru al Justiţiei de la Cătălin Predoiu, care i-a urat succes în activitate, informează Agerpres.
   
Fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a oferit simbolic sigiliul MJ.
   
Titus Corlăţean a declarat că are cunoştinţa faptului că obiectivele fixate prin programul de guvernare votat de Parlament, chiar dacă este vorba de o perioadă scurtă de şase, şapte luni, sunt esenţiale şi sunt ale României, nu ale unui partid politic sau altul, ale unui guvern sau altul.
   
Noul ministru al Justiţiei a subliniat că atingerea acestor obiective presupune un efort de continuitate în primul rând.
   
Printre obiectivele care se regăsesc în fruntea listei pentru această perioadă, Titus Corlăţean a enumerat cele legate de MCV, implementarea strategiei naţionale anticorupţie şi politicile de integritate.
   
"Sunt lucruri pe care le cunoaştem şi faţă de care şi noi, la nivelul Parlamentului, anterior, am contribuit şi vom contribui. Dacă doriţi să evoc doar o prioritate pe termen foarte scurt, astăzi la Camera Deputaţilor sper să avem un rezultat pozitiv la votul final asupra Codului de procedură civilă. Eu ieri am făcut un apel către colegii deputaţi pentru a adopta în termenul cel mai scurt acest cod pentru a ne permite să putem asigura o punere în aplicare corectă", a susţinut noul ministru al justiţiei.
   
Titus Corlăţean a subliniat faptul că eforturile de reformă trebuie să continue şi să dea un răspuns pozitiv la aşteptările cetăţenilor faţă de ceea ce trebuie să însemne o justiţie într-un stat democratic.
   
"Aceste eforturi mă preocupă atât în plan intern, cât şi în planul relaţiilor internaţionale şi intenţionez să fiu extrem de activ pe relaţia cu Bruxelles şi cu responsabilii din cadrul Comisiei Europene, structurilor europene, în materia care ne interesează. (...) suntem conştienţi de faptul că trebuie să progresăm, să facem paşi înainte pentru că există o aşteptare din acest punct de vedere. Eu vreau să exprim toată aprecierea activitatea ministrului Predoiu, pentru modul în care am colaborat şi anterior instituţional", a mai susţinut Corlăţean, asigurând că mizele justiţiei sunt ale României şi el le va trata în consecinţă.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close