Antena 3 CNN Politică Darius Vâlcov, suspectat de trafic de influenţă. DNA: Fostul ministru, cercetat pentru o mită de 10% din valoarea unui contract

Darius Vâlcov, suspectat de trafic de influenţă. DNA: Fostul ministru, cercetat pentru o mită de 10% din valoarea unui contract

Darius Vâlcov, suspectat de trafic de influenţă. DNA: Fostul ministru, cercetat pentru o mită de 10% din valoarea unui contract
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iun 2015   •   16:05

Update 16.05
- Procurorii îl acuză pe Darius Vâlcov că a cerut un comision de 10% pentru a debloca un contract pentru lucrări de reabilitare a unor străzi din Centrul istoric al oraşului Slatina. În total, pentru serviciile sale ar fi primit 1.700.000 lei. 
 
Potrivit mărturiilor depuse de unul dintre denunţători, Vâlcov ar fi primit banii în două tranşe. Cel care l-a denunţat, Sorin Păduraru, era beneficiarul contractului cu primăria. 
 
De altfel, acesta a povestit şi circuitul şpăgii. Intermediarii au venit cu o maşină acasă la Păduraru şi el le-a pus pe bancheta din spate a maşinii  o gentă în care erau  primii 1.500.000 lei. După ce s-au plimbat cu maşina prin oraş, au dus geanta la apartamentul lui Vâlcov.
 
La locuinţa lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN şi în prezenţa vărului acestuia, LANGA BOGDAN GRAŢIAN, ŞUŞALĂ LUCIAN PETRUŢ a desfăcut geanta şi a constatat că în aceasta se afla o sumă cuprinsă între 16 şi 20 miliarde lei vechi, compusă din bancnote de 50, 100 şi 200 de lei, bani pe care i-a numărat personal.
 
La a doua tranşă de bani Păduraru s-a întâlnit cu un intermediar într-o parcare din Slatina căruia i-a dat banii pentru Vâlcov. Banii au ajuns până la urmă în seiful unui amic al fostului ministru. 
 
(...) După o plimbare prin oraş de câteva minute, la coborâre, PĂDURARU SORIN ALEXANDRU i-a lăsat pe bancheta din spate o geantă tip laptop de culoare neagră în care se afla un plic de culoare galbenă, care conţinea mai multe cupiuri de bancnote de 50 de lei şi 100 de lei, pe care nu a numărat-o.

La indicaţia lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN, s-a deplasat la locuinţa martorului BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ cu intenţia declarată de a pune banii într-un seif aflat la locuinţa acestuia.

La solicitarea lui BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ a luat 50.000 lei din plic, restul de aproximativ 100.000 de lei lăsându-i lui BĂRBULESCU DANIEL IONUŢ pentru a-i depozita în seif, suma ridicată din plic ducând-o lui VÂLCOV DARIUS BOGDAN. 
 
Toţi cei implicaţi în acest dosar au făcut denunţuri împotriva lui Vâlcov. Vărul fostului ministru a mărturisit chiar că unul dintre intermediari, Lucian Şuşală  venea frecvent în apartamentul lui Vâlcov şi lăsa sau lua sume de bani. 
 
Pe baza acestor declaraţii, procurorii i-au întocmit fostului ministru un nou dosar, în care îl acuză de trafic de influenţă. 
 

×
Subiecte în articol: Darius Valcov
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close