Antena 3 CNN Politică DNA: Şefa ITM Timiş i-a pretins unui denunţător 10.000 de lei şi voia şpaga în conturile PDL

DNA: Şefa ITM Timiş i-a pretins unui denunţător 10.000 de lei şi voia şpaga în conturile PDL

DNA: Şefa ITM Timiş i-a pretins unui denunţător 10.000 de lei şi voia şpaga în conturile PDL
Sursa foto: Foto: oradetimis.ro
de M.Z.    |    15 Sep 2011   •   11:29

DNA: Şefa ITM Timiş i-a pretins unui denunţător suma de 10.000 de lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte, PDL.

Şefa ITM Timiş a cerut ca şpaga pe care urma să o primească de la persoană să fie donată în conturile PDL. Informaţia apare într-un comunicat de joi DNA.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie îi cercetează în acest dosar pe Cornelia Corescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, pentru trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă, precum şi pe Vasile Medeşan, pentru trafic de influenţă, potrivit Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada iulie-august, Corina Corescu, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (Partidul Democrat Liberal). 

La rândul său, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale corespunzătoare referitoare la încălcarea legislaţiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate.

Denunţătorul nu a achitat însă decât 1.000 lei din suma pretinsă. Drept urmare, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre.

Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar joi vor fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Cornelia Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

×
Subiecte în articol: spaga pdl
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close