Antena 3 CNN Politică Dovada că Iohannis minte când spune că nu a mers la Băsescu

Dovada că Iohannis minte când spune că nu a mers la Băsescu

Dovada că Iohannis minte când spune că nu a mers la Băsescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    12 Aug 2014   •   15:54

Klaus Iohannis minte când spune că a mers la vila Dante, şi nu la preşedintele Traian Băsescu. Deşi cele două vile sunt într-adevăr în aceeaşi curte, intrările sunt separate.

Într-un răspuns oficial trimis Antenei 3, cei de la RA-APPS spun că accesul în cele două imobile se face din străzi diferite.

 
La solicitarea reporterilor Antena 3, Administraţia Patrimoniului de Stat a clarificat modul în care se face accesul atât în vila Dante, cât şi în vila Lac 3, acolo unde îşi are reşedinţa preşedintele Traian Băsescu. Din răspunsul RA-APPS, reiese clar că cele două vile au intrări separate.

În vila şefului statului se intră din strada Turgheniev, printre cele două porţi verzi, adică exact unde intra maşina preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. Intrarea în vila Dante, acolo unde susţine Iohannis că a mers la evenimentul ambasadei SUA este în partea dreaptă, în capătul străzii Dante Aligheri.

Prin urmare, dacă Iohannis ar fi mers la vila Dante, maşina sa ar fi trebuit să facă dreapta, şi nu să intre pe porţile din strada Turgheniev. 
 
Într-adevăr, cele două vile, Dante şi cea a preşedintelui Traian Băsescu sunt în aceeaşi curte interioară, dar au intrări separate, aşa cum anunţă RA-APPS, tocmai pentru că nu oricine poate trece dintr-o parte în alta.
 
Iohannis neagă că ar fi fost la Băsescu, explicând că a mers la un eveniment organizat de Ambasada SUA: Ultima oară m-am întâlnit cu preşedintele în 2008
 
Reacţia şefului PNL vine după ce Antena 3 a difuzat, la emisiunea Sinteza Zilei, imagini cu maşina lui Klaus Iohannis intrând pe poarta vilei de protocol a lui Traian Băsescu.

În fotografia difuzată în emisiunea Sinteza Zilei, se vede clar cum maşina lui Klaus Johannis intră printre cele două porţi verzi din strada Turgheniev, acolo unde se face accesul spre vila Lac 3, cea în care locuieşte preşedintele Traian Băsescu.
 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close