Antena 3 CNN Politică Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD, voi face echipă cu Ghiţă

Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD, voi face echipă cu Ghiţă

Dragnea: Dacă voi decide să candidez la şefia PSD, voi face echipă cu Ghiţă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    22 Oct 2014   •   15:57

Liviu Dragnea a confirmat, miercuri, că va candida la şefia PSD şi va face echipă cu Sebastian Ghiţă. Ghiţă a fost cel care a dezvăluit că vrea funcţia de preşedinte executiv şi va candida la şefia PSD în tandem cu Dragnea.

Anunţul a fost făcut la doar o zi după ce a fost suspendat din partid, împreună cu Dan Şova şi Marian Vanghelie.

Dragnea nu a vrut să ofere mai multe detalii despre discuţiile pe care le-a avut cu Sebastian Ghiţă, dar le transmite social-democraţilor că nu va lăsa partidul pe mâna niciunui combinator. 

Ponta a avertizat încă de la 1 iulie, când şi-a anunţat candidatura la Orăştie, că cine îşi face planuri despre viitorul lui în PSD înainte de 16 noiembrie este exclus din partid.

Dan Şova a fost suspendat din funcţia de vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al PSD, Marian Vanghelie din funcţia de vicepreşedinte, iar Sebastian Ghiţă din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD online, în virtutea căreia făcea parte din CExN al PSD.

Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru care DNA a cerut încuviinţarea arestării sale preventive în două dosare, a demisionat, marţi dimineaţă, din Parlament, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. 

În dosarul retrocedărilor ilegale, Hrebenciuc este urmărit penal pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite

Potrivit procurorilor, pe 17 octombrie, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al partidului şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, i-ar fi cerut senatorului Dan Şova să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse, pentru a evita ca o eventuală condamnare a deputatului să fie pusă în executare.

Viorel Hrebenciuc i-ar fi promis lui Şova, în schimbul intervenţiilor sale, că îl va sprijini să obţină funcţia de preşedinte al partidului din care cei doi fac parte, în dauna altor doi posibili contracandidaţi. 

Citiţi şi STENOGRAME. Cum îşi aranja Hrebenciuc dosarele. Fost şef SPP, informator pentru PSD-ist

Gabriela Firea, noul purtător de cuvânt al PSD după ce Şova a fost suspendat

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea PSD Sebastian Ghita
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close