Antena 3 CNN Politică Elena Udrea a venit cu bicicleta la muncă pentru a marca Ziua Europeană Fără Maşini

Elena Udrea a venit cu bicicleta la muncă pentru a marca Ziua Europeană Fără Maşini

Elena Udrea a venit cu bicicleta la muncă pentru a marca Ziua Europeană Fără Maşini
Sursa foto: Foto: Mediafax
de N.B.    |    22 Sep 2011   •   09:44

Cu ocazia Zilei Europene Fără Maşini, Elena Udrea şi angajaţii din Ministerul Turismului renunţă la maşini în favoarea bicicletelor pentru a se deplasa până la muncă.

“Fiind ziua europeană fără maşini, am hotărât să atragem atenţia cu privire la protecţia mediului prin participarea MDRT la această iniţiativă. În semn de solidaritate faţă de programul desfăşurat la nivel european, personalul Ministerului Turismului va renunţa pentru o zi la mersul cu maşina”, a scris ministrul Turismului pe contul său de Facebook.

Elena Udrea a ajuns, aşa cum şi-a propus, joi dimineaţă, la muncă pe bicicletă. Deşi durata deplasării nu a fost la fel de scurtă ca în cazul unui drum cu maşina, ministrul Turismului s-a declarat încântată de experienţă.



Deplasarea pe bicicletă spre locul de muncă are avantaje multiple, consideră Elena Udrea. Economia cu banii de benzină, mişcarea, benefică sănătăţii, şi evitarea aglomeraţiei din fiecare zi în trafic sunt doar câteva dintre lucrurile bune pe care le poate aduce folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport în locul maşinilor.

Ministrul Turismului ţine foarte mult la Ziua Europeană Fără Maşini, care face parte din Săptămâna Europeană a Mobilităţii, astfel încât niciun angajat al Ministerului nu a avut voie să se folosească de maşină în această zi. Elena Udrea a declarat că i s-a părut că a văzut un secretar de stat în maşina personală, dar a zis că speră că s-a înşelat pentru că deplasarea cu autoturismul personal sau de serviciu astăzi înseamnă o penalizare de 10% din salariu.

 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea bicicleta
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close