Antena 3 CNN Politică Florin Iordache, fostul ministru al Justiției: Parlamentul nu poate face anchetă penală

Florin Iordache, fostul ministru al Justiției: Parlamentul nu poate face anchetă penală

Florin Iordache, fostul ministru al Justiției: Parlamentul nu poate face anchetă penală
Sursa foto: Foto: gov.ro
02 Mai 2017   •   16:31

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat marţi că anchetele pe care le fac comisiile parlamentare sunt total diferite de cele ale Parchetului, iar Parlamentul nu poate face anchetă penală.

"Ancheta parlamentară e anchetă parlamentară, din care vrem să aflăm chestiuni care vizează activitatea parlamentară, activitatea legislativă. Activitatea penală sau activitatea pe care o desfăşoară Parchetul este altă anchetă. Sunt două acţiuni total diferite", a spus Iordache, unul dintre iniţiatorii celor două modificări cu privire la constituirea comisiilor de anchetă, scrie Agerpres.

El a adăugat că, în cazul în care din ancheta parlamentară reies fapte de natură penală, acestea sunt de competenţa Parchetului. 

"Nu poate în niciun fel Parlamentul face anchetă penală", a arătat Iordache. 

Întrebat dacă persoanele invitate la comisiile de anchetă pentru audieri vor fi obligate să vină, deputatul PSD a spus: "Păi da. Nu e normal? Persoanele care consideră comisia respectivă că pot aduce informaţii concludente pentru aflarea adevărului, fără îndoială sunt invitate". 

Secretarul Camerei Deputaţilor Ioana Bran a declarat marţi că la Birourile permanente reunite au fost depuse două propuneri cu privire la comisiile de anchetă, una dintre ele referindu-se la posibilitatea Parlamentului de a înfiinţa o comisie de anchetă chiar dacă există o anchetă a Parchetului în paralel. 

Potrivit acesteia, cealaltă propunere prevede că persoanele care sunt chemate la audieri sunt obligate să vină la aceste comisii de anchetă. 
 

×
Subiecte în articol: Florin Iordache ministrul Justitiei
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close