Antena 3 CNN Politică Reacția lui Firea, în cazul în care Dragnea i-ar propune funcția de premier

Reacția lui Firea, în cazul în care Dragnea i-ar propune funcția de premier

Reacția lui Firea, în cazul în care Dragnea i-ar propune funcția de premier
Sursa foto: Foto: Facebook/Gabriela Firea
de M.Z.    |    13 Iun 2017   •   13:40

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a precizat că nu ar accepta funcţia de premier în cazul în care liderul social democrat Liviu Dragnea i-ar propune acest lucru. 

"Nu", a fost răspunsul scurt pe care l-a dat primarul general, la o întrebare adresată de reprezentanţii presei. 

Pe de altă parte, Firea şi-a exprimat disponibilitatea de a discuta cu premierul Sorin Grindeanu, dar a menţionat că nu a avut o întâlnire cu acesta, în ciuda intenţiei anunţate de către şeful Guvernului. 

"Am văzut şi eu pe anumite canale de televiziune că ar fi afirmat că mă va contacta. Nu s-a întâmplat acest lucru. Eu rămân un om al dialogului, putem să discutăm absolut oricând. Am avut jumătate de an discuţii cu miniştrii din cabinet, cu anumiţi secretari de stat şi directori. Din păcate, problemele au rămas fără soluţionare. Mi-aş dori îmbunătăţirea relaţiei dintre autorităţile locale şi Guvern. Abia în ultimele zile încep câteva lucruri să prindă contur şi este regretabil, pentru că normalitatea este ca instituţiile şi oamenii să colaboreze. Nu după ce sunt semnalate nişte aspecte de blocaj instituţional şi de comunicare, abia atunci să înţeleagă acele autorităţi şi acele persoane că trebuie să colaboreze", a precizat Firea, în cadrul unei declaraţii acordate presei. 

Ea a mai afirmat că şi-ar fi dorit să nu se ajungă la această situaţie, precum şi că o eventuală remaniere nu ar avea legătură cu reproşurile pe care le-a adresat Guvernului. 

"În ipoteza în care un ministru va fi remaniat sau Guvernul în totalitatea sa va pleca, nu cred că este din cauza faptului că primarul general a semnalat nişte lucruri. Cred că evaluarea este mult mai amplă şi ţine de comparaţia celor asumate de către PSD la preluarea guvernării şi ceea ce a realizat acest guvern. Elementele mele poate vin ca o picătură în plus, dar nu cea care a umplut paharul", a spus Firea. 

În ce priveşte cooperarea cu guvernul Grindeanu, Gabriela Firea a precizat că "întotdeauna există şi loc de mai bine, întotdeauna există pârghii inteligente prin care oamenii şi instituţiile pot să colaboreze". 

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, pe 4 iunie, că este surprinsă să constate că există o reacţie fie prea înceată, fie de refuz din partea reprezentanţilor unor ministere, care pun în dificultate Primăria Capitalei, făcând referire la respingerea solicitărilor de preluare a Centurii Bucureştiului şi a metroului. 

Pe 6 iunie, premierul Sorin Grindeanu a declarat că investiţia privind şoseaua de centură a Capitalei se află în procedură de licitaţie pe SEAP. El a adăugat totodată că Guvernul este interesat de rezolvarea a cât mai multora dintre problemele Bucureştiului.

Citiți și Cine i-ar putea lua locul lui Grindeanu. Variantele PSD pentru funcția de premier

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Gabriela Firea premier Sorin Grindeanu
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close