Antena 3 CNN Politică Graham Watson: Aveţi oameni educaţi, bine şcoliţi, puteţi fi una din puterile continentului nostru

Graham Watson: Aveţi oameni educaţi, bine şcoliţi, puteţi fi una din puterile continentului nostru

Graham Watson: Aveţi oameni educaţi, bine şcoliţi, puteţi fi una din puterile continentului nostru
Sursa foto: Foto: VideoNews
23 Feb 2013   •   20:14

Liderul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Graham Watson, a fost invitat în emisiunea "Exces de putere", realizată de Oana Stancu. Watson a arătat că România are un potenţial fantastic şi că românii ar trebui să îl fructifice:

"Am avut şi eu sentimentul că România a fost tratată foarte prost în vară. Eu ştiam că lucrurile sunt mult mai complicate şi de aceea m-am asigurat că au loc dezbateri în PE despre România. România este tratată poate puţin mai dur decât alte state. Ştim că există probleme legate de corupţie, dar paşii făcuţi sunt foarte mari şi trebuie să vă comportaţi ca atare. Sunteţi a şaptea ţară ca populaţie în Europa, folosiţi-vă de puterea aceasta. Potenţialul economic al României vă poate plasa pe un rol din ce în ce mai important în UE. Aveţi oameni educaţi, bine şcoliţi, se fac investiţii în centrul de fizică nucleară, puteţi fi una din puterile continentului nostru", a explicat Watson.


"Am fost extrem de surprins de această parte a raportului însă eu cred că este important ce face Guvernul USL. Aveţi nevoie de procesele şi de transparenţa necesară pentru a rezolva problema. De aceea eu cred că politica PNL de a da mai multă libertate Parlamentului este corectă. Prea multă putere se află în mâinile unei singure persoane".

"S-a dovedit că România a fost implicată în traficul de prizonieri care au fost, ulterior, torturaţi. Evident, trebuie făcută o investigaţie şi evident Parlamentul este cel care are puterea să demareze această investigaţie", a arătat Watson, comentând subiectul închisorilor CIA din România.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close