Antena 3 CNN Politică HG: O parte din Palatul Parlamentului trece în administrarea Ministerului Justiţiei

HG: O parte din Palatul Parlamentului trece în administrarea Ministerului Justiţiei

HG: O parte din Palatul Parlamentului trece în administrarea Ministerului Justiţiei
Sursa foto: Foto: agerpres.ro
de M.Z.    |    02 Sep 2014   •   23:38
Guvernul a aprobat transmiterea a unei părţi din Palatul Parlamentului din administrarea Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) în cea a Ministerului Justiţiei, potrivit unei hotărâri a Executivului publicată marţi în Monitorul Oficial.
 
Este vorba despre o suprafaţă de 13.425 de metri pătraţi din corpul B3 al Palatului Parlamentului. 
 
"Predarea-preluarea părţii din imobil se va face pe bază de proces verbal (..) în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri", se arată în actul normativ publicat în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.
 
Conform hotărârii Guvernului, "Camera Deputaţilor va asigura Ministerului Justiţiei, corespunzător cotei de imobil aflate în administrarea acestuia utilităţile necesare funcţionării corespunzătoare".
 
În octombrie 2013, Biroul Permanent al Senatului a aprobat solicitarea primită din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţe de a-şi muta sediul în incinta Palatului Parlamentului, în spaţiul unde a funcţionat Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP).
 
Vicepreşedintele social-democrat al Senatului, Cristian Dumitrescu, a explicat, la vremea respectivă, că această mutare este posibilă în urma faptului că SPP are un sediu nou în care urmează să îşi desfăşoare activitatea. 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close