Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, atac dur la Victor Ponta: Am dubii că România mai are un guvern funcțional

Klaus Iohannis, atac dur la Victor Ponta: Am dubii că România mai are un guvern funcțional

Klaus Iohannis, atac dur la Victor Ponta: Am dubii că România mai are un guvern funcțional
10 Iul 2015   •   13:27

Klaus Iohannis îl atacă dur pe Victor Ponta, în scandalul ordonanței care prevedea mărirea salariilor demnitarilor adoptate de premierul interimar Gabriel Oprea și cu care Ponta susține că nu este de acord și pe care ar urma să o retragă.

"În legătură cu tema salarizării demnitarilor, dezbătută în aceste zile, vreau ca lucrurile să fie foarte clare: în ultimele luni, am discutat de mai multe ori cu prim-ministrul această temă, la inițiativa acestuia. Subscriu ideii că remunerația demnitarilor trebuie să reflecte importanța lor în stat și că nu e posibil ca un ministru să aibă venituri mai mici decât proprii subordonați. Aceasta este o chestiune de principiu.

Înțeleg și reacția oamenilor care așteaptă performanță din partea demnitarilor, după cum cred că o asemenea măsură trebuie în timp corelată cu reașezarea întregului sistem de salarizare. În rest, în ceea ce privește modalitățile de realizare a acestui principiu, ele revin în sarcina Guvernului și Parlamentului.Nu pot să accept însă ideea că un Guvern adoptă în mod solidar o anumită decizie, iar apoi prim-ministrul își propune să revină asupra ei. Aceasta ar fi o lipsă de coerență a actului guvernamental, care pune sub semnul întrebării dacă România mai are sau nu Guvern funcțional", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.

Victor Ponta, reacţie în scandalul salariilor. Premierul: Gabriel Oprea nu a vorbit cu cine trebuie
Gabriel Oprea: Ordonanța privind mărirea salariilor demnitarilor a fost ideea lui Victor Ponta

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close