Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis explică folosirea cuvântului "politruc". "A fost o cursă pentru PSD"

Klaus Iohannis explică folosirea cuvântului "politruc". "A fost o cursă pentru PSD"

Klaus Iohannis explică folosirea cuvântului "politruc". "A fost o cursă pentru PSD"
de O.P.    |    01 Sep 2014   •   06:14

Klaus Iohannis încearcă să iasă basma curată după ce a declarat chiar el că este un "politruc". Explicaţia folosirii acestei expresii într-o conferinţă de presă este că "politrucul" a fost doar un experiment cu care să prindă PSD în plasele lui. De fapt, spune Iohannis, el este cunoscut drept un "anticomunist privat" deci nu ar avea cum să fie în acelaşi timp şi politruc.

Prezidentiabilul PNL spune că afirmaţia sa potrivit căreia este un politruc a fost o autoironie: "Experimentul a fost simplu. Într-o întâlnire pe teme de educatie am fãcut aceastã afirmaþia auto-ironicã. Evident cã nu mi se potriveste. Sunt cunoscut ca un necomunist, un anticomunist privat. Si atunci a fost clar cã nu eu sunt acela, dar am vrut sã urmãresc si in asta a constat experimentul daca eu fac o astfel de afirmatie ce face PSD cu ea. Pai ce credeti ca a facut: a copiat-o".

Klaus Iohannis s-a declarat politruc în urmă cu câteva zile, la o dezbatere pe tema educaţiei.

Potrivit dicţionarului explicativ al limbii române, politrucul era un îndrumător politic în armata sovietică. În timp, cuvântul a căpătat conotaţii politice peiorative.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close