Antena 3 CNN Politică LEGĂTURA strategică dintre Elena Udrea şi şefa DIICOT. Dosarul ALRO vă sună cunoscut?

LEGĂTURA strategică dintre Elena Udrea şi şefa DIICOT. Dosarul ALRO vă sună cunoscut?

LEGĂTURA strategică dintre Elena Udrea şi şefa DIICOT. Dosarul ALRO vă sună cunoscut?
de O.P.    |    31 Oct 2014   •   05:37

 Şefa DIICOT, Alina Bica, cere CSM să îi apere reputaţia şi susţine că a mers la Paris într-o vizită privată, alături de o prietenă. De altfel, legăturile dintre Elena Udrea şi Alina Bica sunt mai vechi, din perioada în care cele două făceau parte din acelaşi guvern.

Alina Bica a devenit cunoscută în anul 2009, atunci când a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Justiţiei, în mandatul lui Cătălin Predoiu. Bica a fost interceptată în dosarul lui Sorin Blejnar în timp ce negocia cu acesta funcţiile de conducere din cadrul ANAF, încercând să promoveze o cunoştinţă

ALINA BICA: Domnu' de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da' dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.
SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…
ALINA BICA: De birou! De birou! E un loc foarte bunuţ!
SORIN BLEJNAR: E un loc bun, da.
SORINBLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.
ALINA BICA: Si e şef de birou şi aici.
SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou' central de asistenţă contribuabil.
ALINA BICA: Da puiule!

Bica a fost promovată în 2013 în funcţia de procuror şef al DIICOT, structură cu care Elena Udrea a avut probleme. Numele acesteaia a apărut încă din anul 2007 în dosarul ALRO, instrumentat de DIICOT.

În stenogramele din acest dosar, Udrea era numită de cei implicaţi Clopoţel sau Trumpiţa şi era suspectată că a intervenit, în calitate de şef al cancelariei prezidenţiale, în favoarea grupului ALRO. Imediat după formularea învinuirii, Udrea l-a dat în judecată, pentru calomnie, pe fostul procuror Ciprian Nastasiu, cel care a lansat acuzaţiile la adresa sa. Dosarul ALRO a fost închis în luna ianuarie 2010. Cei anchetaţi au fost scoşi de sub urmărire penală, iar cei suspectaţi au fost anunţaţi că le-au fost interceptate convorbirile.


×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close