Antena 3 CNN Politică MAE cere clarificări ambasadorului Ungariei, cu privire la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

MAE cere clarificări ambasadorului Ungariei, cu privire la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

MAE cere clarificări ambasadorului Ungariei, cu privire la reprezentanţa Ţinutului Secuiesc la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Intact Images
31 Mai 2011   •   11:59

Ministerul român de Externe l-a invitat pe ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes, pentru clarificări privind găzduirea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc în Casa regiunilor maghiare din Bruxelles.

Ministerul de Externe arată, într-un comunicat, că se aşteaptă ca niciun oficial ungar să nu participe la deschidere.

Ieri, Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, i-a scris preşedintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, căruia i-a cerut să nu recunoască "biroul de reprezentare al Ţinutului Secuiesc" ca partener oficial şi instituţional de dialog al Legislativului UE.

Reprezentanţa "Ţinutului Secuiesc" de la Bruxelles se numeşte, juridic, "Reprezentanţa judeţelor Covasna şi Harghita", a declarat, vineri, Sogor Csaba, europarlamentar UDMR.

Întrebat în legătură cu faptul că la Bruxelles se pot deschide reprezentanţe numai pentru unităţi teritorial-administrative recunoscute de legea naţională, iar Ţinutul Secuiesc nu intră într-o astfel de categorie, europarlamentarul a explicat că, din punct de vedere juridic, biroul de lobby respectiv se va numi "Reprezentanţa judeţelor Covasna şi Harghita".

 





×
Subiecte în articol: tinutul secuiesc Bruxelles
Parteneri
România își dorește să numească Comisarul pentru Extindere
x close