Antena 3 CNN Politică Ministrul Economiei: Ordonanța 13 nu a fost o greșeală, dar trebuie analizat mai bine

Ministrul Economiei: Ordonanța 13 nu a fost o greșeală, dar trebuie analizat mai bine

Ministrul Economiei: Ordonanța 13 nu a fost o greșeală, dar trebuie analizat mai bine
Sursa foto: Foto: Facebook / Alexandru Petrescu
05 Feb 2017   •   12:38

Emiterea Ordonanţei 13 nu a fost o greşeală, dar trebuie analizat foarte bine în ceea ce priveşte politica judiciară a acestei ţări, a declarat, la Palatul Parlamentului, ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, care asigură interimatul la Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

"Ordonanţa nu cred că a fost o greşeală. Trebuie să analizăm foarte bine ce se întâmplă în ceea ce priveşte politica judiciară a acestei ţări. Că trebuie analizat mai bine? Este clar că trebuie analizat mai bine şi oamenii din stradă sunt perfect îndreptăţiţi să iasă, să-şi menţină şi să-şi spună punctul de vedere", a spus Petrescu.

El a precizat că în ceea ce priveşte şedinţa de Guvern de duminică, va analiza documentaţia.

"Din punctul meu de vedere, eu nu sunt un minister care avizează aceste demers. Eu nu aş vrea să dau o opinie, care ar fi cea mai bună variantă. Aştept şi eu şedinţa de Guvern. Voi analiza exact documentaţia ce va fi pusă sub dezbatere şi îmi voi exprima acolo un punct de vedere. Cred că trebuie să identificăm un echilibru corect între lupta anticorupţie şi drepturile cetăţenilor. Asta este foarte important şi acest echilibru încă nu s-a găsit. Trebuie împreună, şi cei din stradă şi cei din birouri, din Guvern şi funcţionarii şi cei din zona privată, trebuie să găsim împreună un consens şi să trecem la treabă", a mai arătat ministrul Economiei.

De asemenea, a mai spus că acest echilibru trebuie identificat în urma dezbaterilor.

"Echilibrul urmează a fi identificat în urma dezbaterilor şi în special între specialişti. (...) Nu cred că demisia ministrului Justiţiei sau faptul că rămâne în poziţie este modalitatea de a atinge acel echilibru. (...) Eu susţin orice fel de om care simte nevoia să iasă în stradă, să-şi spună un punct de vedere. Este perfect democratic. Preşedintele trebuie să-şi intre în rolul de mediator cu adevărat şi abia atunci putem spera că trecem la un punct următor în evoluţia situaţiei din ultimele zile, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu poate fi decât dăunător economiei", a mai arătat ministrul Economiei.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close